×

selector

QUINA DÉNIA VOLEM? (1era SESSIÓ DEL GRUP DE TREBALL)

La primera trobada del Grup de Treball del projecte CAMINIS es va celebrar el passat 14 de desembre de 2017.

Us contem com va anar:

Una trobada de vora 60 persones, tot un èxit de convocatòria!

Va ser una trobada de vora 60 persones, tot un èxit de convocatòria. Assistiren representants dels diferents col·lectius implicats: alumnat, famílies, AMPA, professorat de tots els col·legis de Dénia, La Xara i Jesús Pobre, així com entitats socials dirigides al foment de la bici, preocupades per l'accessibilitat dels nostres carrers, associacions veïnals, empresarials i tècnics i representants de l'ajuntament.

L'objectiu era començar a construir el projecte entre totes i tots, i que aquest incloga la mirada de les persones que participem de l'espai públic i especialment dels llocs on volem que la infància jugue, camine, estiga amb autonomia, seguretat i comoditat.

Va ser una bona experiència, com a primera activitat del grup de treball. Es van presentar els valors del projecte CAMINIS i es van transmetre pinzellades de la realitat dels tres nuclis urbans de Dénia on és desenvoluparà el projecte, i especialment, fixant-nos en l’entorn dels centres educatius i en les necessitats de la comunitat escolar.

La primera activitat tenia l’objectiu de posar-nos en situació i generar complicitats entre els assistents.

Quina és la Dénia que volem?

Aquesta va ser una mena de joc on conèixer les diferències generacionals dels hàbits de mobilitat a l’escola i d’ús i gaudi de l’espai públic. Com a dades interessants obtinguérem que ara hi ha més infants que van amb cotxe que en generacions prèvies, que abans anaven més a peu i sense acompanyament adult, i que es jugava més al carrer.

Agrupats segons el col·lectiu que representen; en associacions de pares i mares, alumnat, representants de centres, associacions civils i representants de l’Ajuntament van imaginar una Dénia en un futur pròxim, dins de 10 anys. Per una banda reflexionaren sobre què passaria si no actuem, si deixem que augmente l'ús irracional del cotxe i apartem la infància dels nostres carrers. Però també es van donar idees del que voldrien que ocorreguera si treballem per a millorar el nostre entorn, l’espai públic de la nostra ciutat, i especialment de l'entorn escolar i de joc de les xiquetes i dels xiquets.

Moltes idees ben esgrimides per menuts i no tant menuts. Al final de la vesprada es van recollir idees per a redactar un Manifest comú amb els desitjos de la Dénia que volem, i que puguen ser tractats des del projecte Caminis per a transformar el municipi.

Imatges de la 1era sessió del grup de treball:

SUBIR