×

selector

QUINA DÉNIA TENIM?

2a SESSIÓ DEL GRUP DE TREBALL

La segona trobada del Grup de Treball del projecte Caminis es va celebrar el passat 6 de febrer de 2018 al col·legi Paidos.

Us contem com va anar:

A aquesta segona reunió del grup de treball, a més de conéixer un poc millor la realitat dels desplaçaments en Dénia comencem a treballar diferents propostes per a realitzar la primera acció d'experimentació al carrer que es desenvoluparà el pròxim 24 DE MARÇ i al que totes les persones del municipi estan convidades.

L'objectiu del grup de treball ha de ser que el projecte aconseguisca entitat gràcies a la participació dels integrants. Tant la informació més tècnica com les accions d'experimentació al carrer passaran per les reunions del grup de treball i en elles es plasmarà la mirada de totes les persones que l’integren. Esperem que d’aquesta manera, les persones que participen en el projecte el senten més seu.

Qui va venir a la reunió?

Van participar una gran quantitat de representants de tots els col·lectius convidats: alumnat, que com sempre va ser el grup més multitudinari; una gran quantitat de professors i professores; representants de les famílies; membres de l'Ajuntament, com regidors, tècnics de diferents departaments i l'alcalde del municipi; finalment, els representants de les entitats civils també varen vindre a la reunió i els agraïm moltíssim la seua col·laboració en el projecte.

Que vam fer en la reunió?

En la primera part de la dinàmica, a través d'un joc de preguntes, vam poder contrastar les propostes que es van realitzar en la primera reunió i que varen ser resultat del manifest del projecte, amb la realitat de les dades que s'estan estudiant a la diagnosi.

Realitzarem 13 preguntes perquè cadascun dels grups contestara la dada que considerava més propera als resultats reals. En moltes preguntes, la majoria dels grups van encertar la seua resposta, però altres dades que intuïen els grups s'allunyaven

molt de la realitat. En molts casos, els xiquets i xiquetes van encertar més que els adults sobre el que ocorre en el municipi. Per exemple, davant la pregunta què percentatge d'espai verd existeix a Dénia, els més menuts i menudes van encertar el resultat correcte: el percentatge d’espai verd estava per sota del de la mitjana estatal.

Aquesta activitat ens va fer reflexionar a tots i totes sobre la realitat a Dénia i ens va ajudar a conéixer millor el que la població desitja o creu que passa però que no sempre coincideix amb la realitat.

Posteriorment realitzarem una altra dinàmica més activa on, per grups heterogenis, es van realitzar propostes per a donar contingut a l'ACCIÓ D'EXPERIMENTACIÓ AL CARRER DEL 24 DE MARÇ en la qual realitzarem una passejada crítica.

Cadascun dels grups va treballar ajudat per un plànol de Dénia i l'aranya de desplaçaments dels xiquets i xiquetes de casa al col·legi. Van conéixer quins són els itineraris més utilitzats i també els punts negres que les famílies van detectar en aquests itineraris escolars. Amb tota aquesta informació, els grups van fer propostes de diferents punts d'interés a destacar en el passeig del 24 de març.

A continuació, es van proposar formes de comunicar-nos amb la ciutadania per a donar a conéixer l'activitat i per a transmetre diferents dades que s’estan obtenint al diagnòstic. També es van citar diferents esdeveniments culturals que podrien realitzar-se per a cridar l'atenció del públic durant l'activitat.

Què farem en la pròxima sessió del grup de treball?

En la pròxima reunió del grup de treball que es realitzarà el 6 de març, confirmarem l'itinerari que finalment es realitzarà en l'acció de 24 de març i seguirem treballant en la diagnosi del projecte.

TOP